top of page

PODIUM VOOR HEDENDAAGSE KUNST

Teekengenootschap Pictura is een actieve vereniging met werkende en kunstlievende leden. Als podium voor hedendaagse kunst organiseert Pictura acht tentoonstellingen per jaar. Bezoekers krijgen hier de kans om in contact te komen met hedendaagse kunst en de allerlaatste ontwikkelingen in de kunstwereld. Rondom het tentoonstellingsprogramma worden activiteiten georganiseerd zoals: lezingen, concerten en kunstenaarsgesprekken. Speciaal voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs heeft Pictura een educatieprogramma ontwikkeld waarmee ze bewust leren omgaan met kunst, als persoonlijk expressiemiddel en als cultureel verschijnsel.

Derde zaal tijdens de tentoonstelling EXIT van Herman Lamers

Iedere twee jaar presenteert Pictura 'de Salon der Leden', waar elke Picturiaan een recent werk toont. Ter stimulering van kunst en kunstenaar is er aan de Salon een prijs verbonden. De winnaar van deze Picturaprijs ontvangt een geldbedrag en een solotentoonstelling.

Recente winnaars waren onder andere Albert Zwaan, Anja de Jong, Ton van Dalen en Nico Parlevliet en Ralf Kokke

 

Veel kunstenaars zijn regelmatig te vinden in Pictura. Ze ontmoeten elkaar, werken ze samen en exposeren in de tentoonstellingszalen. 

Pictura draagt bij aan het verbeteren van het kunstklimaat en wil Dordrecht als toonaangevende kunstenaarsstad op de kaart zetten. Samen met de gemeente Dordrecht, het Dordrechts Museum en andere instellingen in de stad geeft Pictura kleur aan kunst en cultuur.

Grote zaal tijdens de tentoonstelling From Scratch

Foto:  Jan Willem van Welzenis

Derde zaal tijdens de tentoonstelling van Teresina Talarico Objects in mirror are closer than they appear.

bottom of page