Archief 2020

1&2, 8&9 en 15&16 augustus 2020

Kunstenaars: 49 deelnemers

Want wat NU, hoe NU verder? Wat gebeurde er de afgelopen maanden en hoe reflecteren kunstenaars hierop. Een Open Call rondom dit thema heeft een groot aantal kunstenaars geïnspireerd om werk in te sturen.

In de expositie EN NU laten 49 kunstenaars zien hoe ze zijn omgegaan met thema’s die aan de hand zijn. Met werken die zijn ontstaan tijdens Coronatijd of die te maken hebben met thema’s die NU spelen, geven de gekozen kunstenaars ons een hedendaagse inkijk in de strubbelingen van vandaag.

29 februari – 5 mei 2020

Kunstenaar: Astrid de Pauw, Marc Müller en Marie Claire Gellings

De kunstenaars van de expositie The Other Place overdenken in hun werk de beleving van ruimte. Ruimte kan bestaan uit een kamer, gebouw of landschap, maar net zo goed uit de nabijheid van een persoon, of een herinnering.  De drie kunstenaars brengen in Pictura hun werk samen en zoeken binnen de tentoonstellingszalen naar de (on)mogelijke ander plaats.

12 – 22 februari 2020

 

Kunstenaars: Evelien de Jong, Wim van Broekhoven, Astrid Moors en Niki Murphy

 

Vier kunstenaars, allemaal Picturaleden, krijgen de mogelijkheid om twee weken lang te werken in de zalen van Pictura. Elke kunstenaar heeft een eigen project en zal hiervoor nieuw werk ontwikkelen.

Tijdens de projectweken is Pictura open tijdens reguliere tijden. In de zalen is werk tentoongesteld en zijn de kunstenaars aan het werk. Dit proces wordt ondersteund door speciale mentoren die met de kunstenaars in gesprek gaan, bezoekers zijn van harte uitgenodigd hieraan bij te dragen.

4 januari – 9 februari 2020

Kunstenaar: Kitty van der Veer

Een solo tentoonstelling van de Picturaprijswinnaar uit 2017, Kitty van der Veer. 

Gerommel van de donder in de verte. Fossielen met in hun binnenste een eeuwigheid aan informatie opgeslagen. Verhalen volgens de overlevering. Het werk van van der Veer (1979, Rotterdam) gaat over lagen en gelaagdheid, dingen net buiten haar blikveld; dingen die al aangeraakt zijn maar niet per se door haarzelf. Entiteiten sluimerend wachtend op ontdekking. Roerselen in het duister, in de oersoep van haar geest. De beweging van ontstaan en vergaan.

© 2018 door Pictura

Voorstraat 190 3311ES Dordrecht

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon