top of page
CHANCE ENCOUNTERS
FB_IMG_1686498835295.jpg

Een performanceavond met:
Toine Horvers (NL), Kimvi (UK), Joseph Ravens (US) en Roberto Sifuentes (US).
Aanvang 8 uur, toegang vrij.

20:00
Toine Horvers: Richtingen/kwartetrichtingen/kwartet
een serie meerstemmige performances, gebaseerd op enkele oudere en meer recente werken die Toine Horvers eerder solo uitvoerde. Werken waarin hij ruimte en tijd articuleerd door middel van taal en stem.

De zes werken van richtingen / kwartet 'spelen' met het rigide systeem van de vier windrichtingen noord oost zuid west waarmee we locaties en bewegingen duiden.
Vier performers spreken op hetzelfde moment de namen en beschrijvingen van de vier windrichtingen uit in de desbetreffende richtingen, als een sculptuur waar je omheen moet lopen om het ruimtelijk te ervaren.

Met: Janneke van der Putten, Cora Schmeiser, Kathrin Wolkowicz, ieke Trinks, Geert van Mil en Toine Horvers

±21:00
Kimvi

Haar disciplines richten zich op het toepassen van gemengde vormen van haptisch en lichamelijk onderzoek met betrekking tot het menselijk lichaam, het combineren van sociale en culturele samenwerking om nieuwe kunstmanifestaties te creëren door het herinterpreteren en erkennen van traditionele ambachten, inheems design en architectuur om hedendaagse kunst te inspireren. Onlangs heeft zij twee maanden onderzoek gedaan naar landelijk ontwerp met de dorpelingen in het zuiden van de Chinese provincie Jiangxi, gefinancierd door Lucitopia Residency en academisch onderzoek ondersteund door de School of Design van XJTLU.

±21:20
pauze

±21:45
Joseph Ravens

Als performancekunstenaar, curator en academicus is Joseph Ravens oprichter en directeur van Defibrillator Gallery en medeoprichter en directeur van Rapid Pulse International Performance Art Festival.
Defibrillator Gallery (aka DFBRL8R) is een internationaal platform voor performancekunst in Chicago, opgericht in 2010.

±22:30
en Roberto Sifuentes

Roberto Sifuentes is een interdisciplinaire performancekunstenaar wiens werk zeer beladen culturele kwesties laat samensmelten met wilde popcultuuresthetiek. Van binnenlandse veiligheid tot extreme reality-tv - van videogames tot militaire training - van fetisjisme tot evangelisatie - Sifuentes creëert interactieve performance-installaties waarin personages zich een weg banen door psycho/seksuele/politieke/universums. Het resultaat is een filmische stijl die satire, humor en spektakel gebruikt om de beschermende lagen van de kijker af te pellen en de verlangens, angsten en obsessies van de maatschappij te onthullen.

DFBRL8R's programmering is gericht op het uitlokken van gedachten en het stimuleren van discussies over ondervertegenwoordigde stemmen en conceptuele praktijken.
DFBRL8R draagt actief bij aan wereldwijde dialogen over kortstondige of raadselachtige vormen van expressie en maakt zich sterk voor kunstenaars en publiek die divers zijn in hun cultuur, identiteit en wereldbeeld, en voor iedereen die geïnteresseerd is in alternatieve manieren van leven in de maatschappij. DFBRL8R bouwt energiek aan een gemeenschap en bevordert het discours, en heeft als missie het bewustzijn, de waardering en het respect voor de discipline van Performance Art te vergroten.

Joseph Ravens doet, samen met Roberto Sifuentes een korte toer, Roving, waarbij Pictura, Dordrecht de eerste stop vormt. Daarna volgen nog een performance in Helsinki, Finland en als laatste in Pärnu, Estland.

 

https://www.toinehorvers.nl
https://kimvi.co/
www.josephravens.com
www.robertosifuentes.com
www.DFBRL8R.org
https://dfbrl8r.org/exhibit/roving

PERFORMANCE FESTIVAL
zeppelin.jpg

Performance festival De Leegte: zaterdag 15 en 22 oktober 2022

 

Ter voorbereiding en als inspiratie voor de komende Salon organiseert Pictura in de twee weken die aan de tentoonstelling voorafgaan, een performatief project in één van de mooiste leegtes die er in het land te vinden zijn: de Grote Zalen van Pictura. Via een Open Call heeft Pictura kunstenaars benaderd om elk een dag, in afzondering, in de lege zalen een nieuwe performance voor te bereiden. Deze performances worden op twee achtereenvolgende zaterdagen aan het publiek gepresenteerd.

 

De Leegte 1: zaterdag 15 oktober, 15:00 uur 

Toine Dutch Bushman Klaassen

Emmy Vollaard

Danielle van Vree

Marthe Koning 

Bas van der Kruk

Mike Anna

 

De Leegte 2: zaterdag 22 oktober, 15:00 uur 

Liesje van den Berk 

Ienke Kastelein

Iris Woutera & Maria Pissiou 

Frans van Lent

Lotte Werkema

j.'P alias

 

Na afloop van het programma wordt het festival feestelijk afgesloten door Gerwin, electro-pop met hier en daar een donkere rand.

 

Iedereen is van harte welkom!

bottom of page