© 2018 door Pictura

Voorstraat 190 3311ES Dordrecht

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

nu te zien

4/1 t/m 9/2/2020
Exploring the Anima Nebula
Solo expositie Kitty van der Veer

Gerommel van de donder in de verte. Fossielen met in hun binnenste een eeuwigheid aan informatie opgeslagen. Verhalen volgens de overlevering. Het werk van van der Veer (1979, Rotterdam) gaat over lagen en gelaagdheid, dingen net buiten haar blikveld; dingen die al aangeraakt zijn maar niet per se door haarzelf. Entiteiten sluimerend wachtend op ontdekking. Roerselen in het duister, in de oersoep van haar geest. De beweging van ontstaan en vergaan.

 

The most merciful thing in the world, I think, is the inability of the human mind to correlate all its contents. H.P. Lovecraft

 

U bent van harte uitgenodigd op de opening van de tentoonstelling van de winnaar van de Picturaprijs 2017 op 4 januari 2020 om 17 uur. Hans Andringa verricht het openingswoord en er is een optreden van saxofonist Sylvia Nooteboom.

 

vrijdag 7 februari / 20.00 uur: The Great Below

Speciale avond met gastoptredens van bevriende kunstenaars. Op het programma staan film, performance en muziek en gelegenheid met de kunstenaar van gedachten te wisselen. Houd voor meer informatie de website (pictura.nl) in de gaten!

 

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Dordrecht en de stichting Dat Pictura Leve.