GESCHREVEN PODCAST

Vanaf nu brengen we bij elke tentoonstelling een geschreven podcast uit. Ina Boiten (kunsthistoricus en schrijver) gaat in gesprek met een kunstlievend lid van Pictura. In deze derde geschreven podcast ervaren we de tentoonstelling Times Scapes, door de ogen van Gerrit-Jan Kruidenier. Ina Boiten loopt samen met Gerrit-Jan door de tentoonstellingszalen van Pictura.

geschreven podcast.jpeg
FB_IMG_1634751921088.jpg
FB_IMG_1634751911243.jpg
IMG_3301 2.jpeg

TIMESCAPES MET JULIEN THOMAS EN MARIJE VOGELZANG

door de ogen van kunstlievend Picturalid: Gerrit- Jan Kruidenier

Wie is Gerrit-Jan Kruidenier? Veel Dordtenaren kennen hem als de bevlogen eigenaar van boekhandel De Nieuwe Bengel in de Vriesestraat. Niet veel mensen weten dat Gerrit-Jan ooit een opleiding heeft gevolgd op de kunstacademie
St Joost in Breda. Maar hij voelde zich in die omgeving niet helemaal thuis en na ruim 3 jaar hield hij de academie voor gezien. Voor zijn breed uitwaaierende belangstelling vond hij wel de juiste ambiance in het boekenvak, waar hij eerst als stagiair en uiteindelijk als bezitter van een eigen boekhandel zijn plek vond. Wel bleef Gerrit-Jan zijn liefde voor beeldende kunst koesteren.

Geschreven en beeldende kunst: wat zijn de raakvlakken? De tentoonstelling Timescapes biedt genoeg stof om dat te gaan ontdekken.

Lees de gehele podcast

Door Ina Boiten