affiche KersVers.jpg

KERSVERS

17.07 - 15.08

Femke van Heijningen, Sjaak van Broekhoven, Sjors Smit, Menno van den Ende, Anouk van Weerlee, Babs van Heugten, Anika Hochstenbach, Esther van Zoelen, Fien Onderwater, Niels Roest, Noëmi Hofstede, Simone Beenen, Britte Tegelaar, Doris Kolpa en Bobbi Cleij zijn kersvers afgestudeerde studenten van het AKV St Joost te Breda. Art & Research staat op hun diploma, een document dat veel meer is dan inkt op papier. Het is een synthese van vier jaar lang samenwerken, van een tonen, van bespreken en beleven. 

Deze makers zoeken binnen de ruimten van Pictura hoe ze buiten de academie-muren datgene kunnen uiten wat er voor hen toe doet. Voor sommigen vormt hun eindwerk het startpunt, anderen kiezen ervoor iets compleet nieuws te gaan doen. Welke uitwerking dit heeft en hoe hun kunstenaarschap zich verder gaat ontwikkelen, zal deze zomer gaandeweg duidelijker worden. 

Gedurende de tentoonstelling zullen er studenten aan het werk zijn en worden er performances uitgevoerd. Omdat deze expositie, net zoals het leven na de academie, continue in beweging is.

Meer informatie daarover op onze sociale media kanalen.