top of page
Workshop: Tekenen als een Picturiaan.
Workshop: Tekenen als een Picturiaan.

za 22 jun

|

Dordrecht

Workshop: Tekenen als een Picturiaan.

Geef je op om te tekenen als een Picturiaan, in Pictura!

Tijd en locatie

22 jun 2024, 12:00 – 15:00

Dordrecht, Voorstraat 190, 3311 ES Dordrecht, Netherlands

Over het evenement

Voor de opening van de expositie Tekenen en getekend worden, op 22 Juni, geven wij een tekenworkshop in Pictura.

Bovenaan deze pagina zie je een modeltekenfoto van Pictura uit de 19e eeuw, misschien heb jij deze wel eens eerder gezien? Intrigerende foto. Een groepsportret van mensen die model zitten te tekenen. Het zijn voornamelijk mannen die tekenen. In het midden zit op een podium het model: een naakte, jonge, vrouw. Zo ging het er in de 19e eeuw aan toe, hoe zit dat in deze tijd?

In deze workshop gegeven door Helen Hietbrink en Jolande Vermeulen, ga je aan de slag om deze foto in jou eigen interpretatie te verbeelden. Elke deelnemer krijgt een bepaald formaat schilders papier. Je kan deze foto letterlijk overnemen middels carbonpapier en het vervolgens aanpassen naar je eigen idee. Mannen, vrouwen, dieren, geabstraheerd, vervormd, aangepast naar deze tijd. Leef je uit!

Ecologisch milieuvriendelijk materialen zoals inkt-, en verfpigmenten op basis van plantaardige en aardepigmenten worden beschikbaar gesteld, maar ook papier, karton en ander collagemateriaal. Neem zelf een lunchpakketje mee, bij de bar kunnen drankjes gehaald worden deze zijn voor eigen rekening. 

Kosten: 15,- per deelnemer dit kan bij Pictura aan de bar afgerekend worden.

Deel dit evenement

bottom of page