3D WERELD

speciale applicatie Fast Forward
plattegrond 3D.jpeg

Hoe ziet Dordrecht er over 100 jaar uit? Ad Koomans, Jolande Vermeulen en Ralf Kokke kregen de opdracht om met deze vraag de stedelijke omgeving te onderzoeken, hun omgeving te begrijpen, op zoek te gaan naar het weefsel van de stad en aan de hand van deze aspecten een toekomstgerichte visie te ontwikkelen. Met hun kunstwerken geven ze een kijkje in de toekomst van de stad. Op de volgende pagina’s leggen ze uit wat ze hebben gemaakt en wat hun motivatie hiervoor was.

 

Samen met onze samenwerkingspartner Stichting Verborgen Stad willen we op een andere manier de stad weergeven en de mensen de geschiedenis en toekomst van Dordrecht tonen. Middels een 3D applicatie ontstaat er van verschillende tijdsperioden een 360 graden beeld van de stad. De Stichting heeft de toekomstige en idealistische beelden van drie plaat­sen in Dordrecht, gemaakt door de drie kunstenaars, gedigitaliseerd en in de applicatie gezet. Wandelend door Dordrecht kan je nu op diverse ‘hotspots’ Dordrecht op een andere manier ervaren.

 

Bekijk hier de app via de website of klik hier om de app te downloaden.

foto telefooncel Yvo.jpg

Installatie in de stad

In het Hof van Dordrecht staat de telefooncel van Yvo van der Vat. Het doel van dit tijdelijke kunstwerk is om de expositie naar buiten te brengen en de nieuwsgierigheid van de toeschouwers op te wekken. Staand in de telefooncel kan de bezoeker een tijdreis maken. Waar hij begint met 800 jaar geleden en gaandeweg naar de toekomst reist. 

Schermafbeelding 2021-02-22 om 20.44.59.