top of page
PIPE

23 november – 15 december 2019

Kunstenaars: Uli Kürner, P.J Roggeband, Bas van der Kruk, ieke Trinks, katrhin Wolkowicz, j. Palias, Toine Klaassen, Steven Vinkenoog, The Youman, Nina Hitz, Fenneke Voorsluis, Jessica van Deursen, Jolanda Jansen, Jeroen Fransen & Johanna de Schipper, Yvette Teeuwen, Gerwin Luijendijk & bernd Krauss, Banketje, Frans van Lent, Nico Parlevliet en Topp & Dubio

Een aantal kunstenaars kwamen werken en performen in Pictura. Tijdens Pipe vonden in alle ruimtes van Pictura live optredens plaats, met een verscheidenheid aan ideeën en uitgangspunten, gebeurtenissen met de kracht van eenmaligheid. Alleen dan en alleen daar.

Voor meer informatie zie https://www.pictura.nl/pipe

Performance Jolanda Janssen.jpg
PROJECTWEKEN

28 oktober – 10 november 2019

Kunstenaars: Daniel Arthuus, Jolande Bosch, Myriam Gras, Manuela Porceddu en Jessica Scholtes

Vijf kunstenaars kregen de mogelijkheid om twee weken lang te werken in de zalen van Pictura. Wat de kunstenaars verbond waren de maatschappelijke kwesties die hun werk reflecteert.

Projectweken 3.jpg
SALON DER LEDEN

13 september – 20 oktober 2019

Thema Nacht

De Salon der Leden is een vast gegeven bij Pictura. Een bijzondere traditie waar deelnemende Picturianen een recent werk tonen. De kunstwerken zijn van een meest uiteenlopende aard, stijl en techniek. Dit mondt vaak uit in een volle, prettige, charmante expositie. Dit keer werden 68 kunstwerken geëxposeerd die allemaal over de NACHT gingen.

Salon 2.jpg
PROJECTWEKEN

15 – 28 juli 2019

Kunstenaars: Anouk Bax, Linda Lenssen, Sammie Schakel, Wanda Tiersma, Hester van Tongerlo, Manuela Porceddu en Tjalling Visser

Zeven kunstenaars hebben tijdens deze twee weken nieuw werk gemaakt rondom het thema ‘Inclusie, hype of hoop?’. Dit project was in samenwerking met Dolly

Projectweken 2.jpg
VERA ICON

1 juni – 7 juli 2019

Kunstenaars: Jan Barel en Emo Verkerk

Een tentoonstelling van vrouwenportretten van Barel en Verkerk. De getoonde werken waren heel verschillend, niet alleen van stijl en uitvoering, maar ook omdat de portretten van Verkerk gebaseerd zijn op een persoonlijke relatie, terwijl het schildersmodel van Barel digitaal is. 

Vera Icon.jpg
NATUURLIJK

16 februari – 24 maart 2019

Kunstenaars: Ad Koomans, Barbara Witteveen, Jelle Korevaar, Lizan Freijsen en Michiel van Bakel

In deze tentoonstelling stonden de natuur en haar fenomenen centraal. Vijf kunstenaars die op volstrekt eigen wijze ‘natuur’ als uitgangspunt hebben.

Natuurlijk 3.jpg
HET WOORD

30 maart – 5 mei 2019

Kunstenaars: Gracia Khouw, Niels Post en Tanja Smit

Slottentoonstelling in het kader van de Synode met als thema ‘taal’. Pictura heeft drie beeldend kunstenaars uitgenodigd die in hun werk specifiek omgaan met taal als beeld, waar beide een gelijkwaardige rol spelen. Zij toonden nieuw werk, hun persoonlijke antwoord – in en met taal – rondom de thematiek van de Synode.

Het Woord.jpg
PICTURA PICTURES INA'S PAINTINGS

14 – 26 mei 2019

Kunstenaars: Monica Aerden, Ton van Dalen, Ad Wesseling, Ton Kraayeveld, Paul van der Eerden, Jeanne Rombouts, Geerten Ten Bosch, Inez Odijk, Jan Barel, Claudia Sanchez, Donatas Tretjakovas, Luna Bongers, Mateja Drev, Vera Vermeulen, Zella Ludolph, Anouschka Pessy, Angelika Voytenko, Anne van Ophem, Gaia Smit Suyling, Paul Derks en Toine van Heemskerk

Naar aanleiding van het project van Ina van Zyl in het huis aan de Gravenstraat 7, zijn negen kunstenaars uitgenodigd te reageren op het werk van Van Zyl. Twaalf studenten van de De-fine art department van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam reageerden vervolgens weer op hun beurt op de werken die in Pictura hingen. Het thema ‘Anker’ was leidmotief van het project.

Eerste Projectweken 3.jpg
LOU TEN BOSCH EN AD BREEVAART

5 januari – 10 februari 2019

Kunstenaar: Lou Ten Bosch

Een keuze uit het nagelaten werk van Lou Ten Bosch in samenspraak met een selectie etnografica van Ad Breevaart. De tentoonstelling werd aangevuld met documentatie uit het Pictura-archief.

Lou Ten Bosch 2.jpg
ARCHIEF 2019
bottom of page