AGENDA

study of a moving island.JPG

FAST FORWARD, Dordrecht over 100 jaar
 

Kijken en luisteren naar de toekomst van Dordrecht: Hoe ziet de stad eruit over 100 jaar? Elf kunstenaars kregen de opdracht om rond deze vraag onderzoek te starten. Iedere kunstenaar benadert de vraag vanuit eigen ideeën en ervaringen. In elf nieuwe werken, vijf stadswandelingen, een publicatie en een zelfontworpen 3D applicatie nemen de kunstenaars je mee in deze toekomstige wereld.


met: Annemieke Alberts, Daniel Arthuus, Anna Berendsen, Menno Hiele, Ralf Kokke, Ad Koomans, Leon Kuijk, Manuela Porceddu, Art van Triest, Yvo van der Vat
en Jolande Vermeulen

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling.

 

PELGRIM, muziekwandeling in binnenstad
 

Zaterdag 26 juni

13.30 uur en 16.00 uur
€15.00 (leden €10.00)

Beleef de verrassende muziekwandeling door de binnenstad van Dordrecht: Pelgrim. Een wandeling onder begeleiding van elektronische neo classical klanken, speciaal voor deze wandeling gecomponeerd door Lotte Pen. De wandeling leidt naar een apotheose: een live concert op een bijzondere plek.
 
Tijdens een tocht van 5 kwartier, verleidt de saxofonist haar publiek een reis van buiten naar binnen te maken. Pen: “Het is een tijd waarin mensen noodgedwongen naar binnen moeten. Zowel letterlijk als figuurlijk. Mijn muziek kan hen daarin de weg wijzen en stimuleren.” 
 
Daarnaast gaat Pelgrim over het individu versus de groep. Men loopt relatief afgezonderd van elkaar in een mooie omgeving. Pen: “Als alles wegvalt en je op jezelf wordt teruggeworpen, wat blijft er dan over? Dat is de vraag die de muziekwandeling opwerpt. We zijn in zekere zin allemaal pelgrims tegen wil en dank. Op onbekend terrein lopen we naar een onzekere bestemming.”
 

Waar de voorstelling in eenzaamheid begint, werkt het toe naar saamhorigheid. Pen: “Pas als je vrede met jezelf hebt, kunt je de ander echt zien. Dat is de essentie van Pelgrim.”

Nieuwsgierig? Kijk dan dit filmpje op Youtube of bezoek de website van Lotte Pen

Aanmelden via info@pictura.nl

 

Settings
 

Fatima Barznge, Maria Ikonomopoulou en Kathrin Wolkowicz maakten een selectie uit elkaars en eigen werk en ieder richt daarmee één van de zalen in. Dit intrigerende concept vloeit voort uit de gesprekken die de drie kunstenaars gedurende een aantal jaren in hun ateliers met elkaar voerden. Met Settings brengen ze deze interne discussies in de openbaarheid, nu niet met woorden, maar in beelden. De drie settings staan in dialoog met elkaar en vormen samen de tentoonstelling.